Bejelentkezési név:
Jelsző:
Elfelejtett jelszó      Regisztráció
Kategóriák

 

EMBLÉMÁZÁSI TECHNOLÓGIÁINK:

 

Lézergravírozás / 3D gravírozás

 A lézergravírozás legnagyobb előnye, hogy örökéletű és szinte bármely anyagra, fémre, üvegre, fára, kőre, kerámiára és műanyagra is alkalmazható. A lézergravírozás során nagy teljesítményű szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, szöveget megjeleníteni. A computerrel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felület felett és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken megégeti az anyag legfelső rétegét, így alakul ki a kívánt kép. A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású.

A 3D gravírozás egy olyan speciális eljárás, amelynek segítségével a YAG lézertechnológia továbbfejlesztésének köszönhetően kristálykockák belsejében tudunk képeket, formákat megjeleníteni. A lézernyaláb áthatol az üveg falán és egy meghatározott ponton mikro repedéseket létrehozva megváltoztatja a kristály szerkezetét. Egy ábra sok százezer ilyen pontból épülhet fel.  A kristálykocka mérete a 4 cm-estől egészen a 20 cm-esig terjedhet. Kívánságára elkészítjük cége logoját vagy bármely termékének térbeli mását. Az Ön által küldött fotót 2 dimenziós képként tudjuk megjeleníteni a kiválasztott kristály belsejében. Az elkészült ajándékok megvilágításához LED-es technológiájú világító talpakat ajánlunk.

 

XP technológia

Ugyanazon az elven működik, mint a kerámia emblémázás. Leginkább fém és fa termékekre ajánlott. Kikötés, hogy az emblémázandó terméknek bírnia kell a magas hőmérsékleten történő hőkezelést (160C). A műanyag alapú festék felhordása szita technológiával egy speciális papírra történik. Száradás után az embléma vízben áztatva lehúzható a papírról, ezt követően kerül rá a termékre. Majd a nyomatot magas hőfokon kezeljük, utána egy speciális lakk réteggel fixáljuk. Kopásállósága kiváló.

 

UV LED technológia

A nyomás speciális eljárással, külső hőhatás nélkül, közvetlenül a termékre történik, melyet UV fénnyel rögzítenek. Száradási idő nincs, így a végeredmény azonnali. Lehetőség van fotó minőségű nyomásra (1140x1200 DPI), akár színes felületen is. Legnagyobb nyomtatási méret 30x40 cm. Alkalmazható a következő felületeken: fém, fa, üveg, műanyag.

 

Szublimációs nyomás

Ez az emblémázási mód lebont minden gátat a fotóminőségű gyártás útjából. A szublimációnál a felületi embléma magas felbontású, részlet gazdag képként jelenik meg, fényes, élénk színekkel (5760x1440 DPI). Szublimációs eljárással fénykép minőséget varázsolhat bögrére, nyakpántra, pólóra vagy akár egy autós napellenzőre vagy szemüvegtörlő kendőre is. Az eljárás lényege, hogy a technológiában használt speciális festék gázhalmazállapotban kerül rá az emblémázandó felületre, azaz szublimál. A CMYK (4 szín color) festékkeverésből adódóan a színek eltérhetnek a direkt pantone színektől!

 

Epoxy (műgyantás matricázás)

A Poly Drop egy kétkomponensű poliuretán műgyanta, mellyel a grafikai iparban használt különböző kreatívokat lehet bevonni. Eredményül a kezelt felület fényes, lakozott hatású lesz, illetve a 2 mm vastag epoxy rétegtől térbeli kinézetet kap. Az eljárás során a gyanta egyenletesen elterül a nyomtatott felületen, kristályos, fényes hatást keltve. A Poly Drop csepp felülete rendkívül sima, csúszós, ellenáll az UV sugaraknak és más környezeti hatásoknak, károsodásoknak. A Poly Drop technológiával kezelt matricák nem sárgulnak, rendkívül rugalmasak, és megakadályozzák a nyomatok fakulását. Alkalmazható kulcstartók, kitűzők, hűtőmágnesek, bevásárlóérmék, névjegytartók, pendrive-ok emblémázására.

 

Digitális transzfernyomás

Normál, durva és nehezen emblémázható felületekre ajánlott ragyogó nyomatot adó technológia, pl.: egérpad, póló, baseball sapka, táska, munkaruha, táska, pénztárca, dzseki, esőkabát, kendő, nyakpánt stb. A nyomtatandó anyagra nem közvetlenül nyomtatunk, hanem egy fázis közbeiktatásával két lépcsőssé tesszük a folyamatot. Lényegében véve matricát hozunk létre úgy, hogy a grafikát egy speciális papírra nyomtatjuk és az így előállított matricát rávasaljuk a termékre.

Két alapvető transzfernyomást alkalmazhatunk. A hidegen és a forrón lehúzhatót, az úgynevezett Hot Split eljárást. A hidegen lehúzható azt jelenti, hogy meg kell várni, amíg a nyomat majdnem teljesen kihűl, ezután húzható le a papír. A Hot Split pedig azt jelenti, hogy a textilre felvasalt matrica a hőprés felnyitása után azonnal lehúzható. Ezzel a technikával azt érjük el, hogy vékonyabb festékréteg kerül az anyagra, és a nyomat tapintása finom lesz. A textilszálak lelapulnak, mosás után sem szöszösödik a nyomat.

 

Tamponnyomás

A tamponnyomás egy indirekt mélynyomási eljárás. Egy sík lapba, azaz a klisébe bizonyos mélyedéseket maratunk, ez a nyomatkép. Ezeket a mélyedéseket töltjük meg festékkel, majd egy sima, rugalmas szilikon kaucsukból készült bélyeg a klisére rányomva (a szilikon festéktaszító) felveszi a festék egy részét, és átadja azt a nyomandó tárgyra. A festékátadó bélyeget nevezzük tamponnak és maga az eljárás is innen kapta elnevezését. A tamponnyomás rengeteg egyedi megoldást ajánl a legkülönfélébb anyagú és alakú testek megnyomásához: fa, üveg, kerámia, műanyagok, fémek, papír, bőr, agyag, stb.

 

Szitanyomás

A szitafesték az ofszet festéknél lényegesen nagyobb rétegvastagsága különleges megjelenést biztosít. A szitanyomás technológiája teremt lehetőséget a 350 g /m2 feletti vastagságú papírok valamint sík vagy enyhén ívelt műanyag-, fa-, fém- vagy üvegfelületek nyomására is.

Textilnyomás: környakas póló, galléros póló, mez, dzseki, baseball sapka, esernyő, táska, nyakpánt.
Papír: névjegykártya, papírtáska, asztali naptár, karácsonyi újévi üdvözlő, meghívó.

Műanyag: különböző reklámajándék tárgyak, műanyag lemez, tábla.
Fém: műszer előlap, fémtárgyak, fémtoll.
Fa: borosdoboz, doboz, reklámtárgyak fából.

 

Vakdombor nyomás

A bőr-, műbőr vagy vastagabb papír termékek festés nélküli, diszkrét és elegáns emblémázásának technológiája. Cége logojáról réz nyomó klisét készítünk. Az emblémázandó felületbe nyomott, felmelegített klisé egy jól látható lenyomatot hoz létre. Főleg naptárak, pénztárcák, bőr vagy műbőr névjegytartók, mappák és kulcstartók, illetve mikrohullám papírtáskák emblémázására javasolt eljárás.

 

Hímzés/ 3D hímzés

Textil termékek emblémázási technológiája. Első lépésben minden logoról egyedi hímzőprogram készül, melynek irányításával automatizált gépek hímzik meg a termékeket.  A cérna színe a pantone színhez közelítő, de nem minden esetben azonos azzal.

 A következő lehetőségek vannak: Sima hímzés / Domború 3D hímzés / Felvarró hímzés

 

Flokkolás

A flokkolás más néven műbársonyozás, velúrozás. Különlegességét a bársonyos tapintás és a kissé plasztikus megjelenés adja. A gyárilag elkészített flokkfóliából géppel vágjuk ki a mintát és hőpréssel visszük fel az anyagra. Kiválóan alkalmazható bármilyen textil termékre, nagyon jól mutat pl: pólón, baseball sapkán, munkaruhán, sportklubok mezein, nyakpánton.

 

Kerámia és üveg bögrék emblémázása

Figyelem! A bögrék tamponnyomással való emblémázása nem ad tartós feliratot. Lényegesen olcsóbb, mint az égetéses technika, de nagyon gyorsan lekopik!

 

1. Szitázás és égetés:
Előnye: rendkívül szép, tartós feliratozás.

Hátránya: magas égetési és beállási költségek, a minimális darabszám 100 db.


Az embléma szitanyomással kerül a bögrére színenként. Minden színhez külön filmet és szitát kell készíteni. A több színnel nyomott bögre ezért értelemszerűen drágább. Ezután, hogy a felirat sokáig a szépen rajta maradjon, az emblémázás után a bögrét magas hőfokon kell kiégetni, biztosítva a súrolás- és mosogatógép állóságot, tartósságot és a jó minőséget. A szitázott, kiégetett bögre kb. 500 gépi mosogatást áll ki lényeges károsodás nélkül. A grafika mérete: egy oldalon max. 7*7 cm.

 

2. Szublimáció:

Előnye: rendkívül szép, tartós feliratozás.A bögre a teljes felületén körbe emblémázható.

Hátránya: speciális bögre és eljárás miatt nem olcsó, a minimális darabszám 100 db.

 

Ezzel az emblémázási móddal gyakorlatilag lebontunk minden gátat a fotóminőségű gyártás útjából. A szublimációnál a felületi embléma magas felbontású, részlet gazdag képként jelenik meg, fényes, élénk színekkel (5760 x 1440 DPI). Az eljárás lényege, hogy a technológiában használt speciális festék gázhalmazállapotban kerül rá az emblémázandó felületre, azaz szublimál.

 

3. Lézergravírozás:
Előnye: abszolút tartós felirat, kis darabszámoknál is "normális ár", akár egyesével névre is gravírozható.
Hátránya: kisebb a gravírozható felület és a feliratozás színe a bögre alapszínétől függ.


Ez a logózási módszer csak speciális bögretípusoknál alkalmazható.
A gravírozás során a kerámia bögre külső festékrétegét a grafikának megfelelően eltávolítjuk, így a bögre nyers alapszíne fogja kiadni az emblémát, szöveget. Pl.: fekete bögre esetén szürke feliratot kapunk.

 

 

Gravírozható termékek
Kifutó
Műanyag toll
Fém toll
Szabadidős ötletek
Gyerek ajándék
Toll
Nyaralás
Kikapcsolódás
Kirándulás
Nyakbaakasztó
Játék
Munkavédelem
Biztonság
Szublimált nyakpánt
Írószer
Fényvisszaverő
Szatén
Nyakpánt
Szabadidő
Ötletek kicsiknek
Konferencia mappa
TOP
Piknik
Kemping
Kert
Mappa
Malacpersely
Dokumentum
Lanyard
Neon
Labda
Baseball
Persely
Sapka
Panel
6 paneles
5 paneles
main
Újdonságok
A weboldal listaárai nettó árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák!Nagy és Fiai Kft.
1131 Budapest, Jász u. 179.
Ringer Mária
Tel.: +36-20-204-5958 
E-mail: ringer.maria@nagyesfiai.hu


Nagy és Fiai Kft.
4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 4.
Komáromi Ivett
Tel.: +36-42-501-790
E-mail:
komaromi.ivett@nagyesfiai.hu